Subsidie op warmtepomp stijgt in 2022

Warmtepomp-Achterhoek heeft goed nieuws voor u: in 2022 ontvangt u meer subsidie op een (hybride) warmtepomp. Met de verhoging van de subsidie wil de overheid de warmtepomp een nog aantrekkelijker alternatief maken van de gasketel.

Warmtepomp als duurzaam alternatief

Zoals iedereen wel weet hebben we in Nederland een mooie uitdaging op het gebied van duurzaamheid. De overheid ziet dat de hybride warmtepomp hier op relatief korte termijn aan kan bijdragen. Denk aan de verduurzaming van woningen en aan het omlaag brengen van het gasverbruik. Mocht u een warmtepomp overwegen die in aanmerking voor de ISDE subsidie dient te komen, dan dient dit een hybride, of all-electric warmtepomp te worden.

Nu een warmtepomp, subsidie in 2022

Voor wat betreft de subsidie kunt u deze tot 12 maanden na installatie aanvragen. Het is dan ook mogelijk om de subsidie voor een in 2021 geïnstalleerde warmtepomp in 2022 aan te vragen. U krijgt dan 30% subsidie in plaats van 20%.

Tips bij het aanvragen van subsidie

  • Laat dit door een erkend bedrijf uitvoeren, zoals Warmtepomp-Achterhoek of Henk Rensing Installatietechniek
  • De meldcode van de warmtepomp heeft u nodig zodat de overheid kan bepalen wat het subsidiebedrag is
  • Bewaar de factuur en het bewijs van betaling goed
  • Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500

Interesse in een warmtepomp?

Gezien de actuele energieprijzen en de subsidiemogelijkheden is het een mooie kans om uw woning verder te verduurzamen met een warmtepomp. Wij helpen u hier graag bij verder, van offerte tot aan installatie en onderhoud!

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 6 bestanden uploaden.