Landelijk en per gemeente zijn er vaak aantrekkelijke subsidies op duurzame energie. Ook op de aanschaf van een warmtepomp kun je een aantrekkelijke subsidie ontvangen. Tot 2021 is er een subsidie beschikbaar op de aanschaf van een warmtepomp. De warmtepomp moet echter wel aan bepaalde eisen voldoen.

Subsidiebedrag warmtepomp

Om een subsidie op een warmtepomp te ontvangen moet de warmtepomp wel aan verschillende eisen voldoen. Zo heeft de overheid als eis gesteld dat de warmtepomp onderdeel moet zijn van een verwarmingstoestel. Het vermogen en het soort warmtepomp bepalen mede het subsidiebedrag. Op een hybride warmtepomp die op buitenlucht functioneert geldt een subsidie van €1.500 – €1.800. Dit is overigens op een 5 kW installatie.

Soort warmtepomp Indicatie subsidiebedrag
Warmtepomp op buiten of ventilatielucht Vanaf €1.100,-  
Bodem-warmtepomp Vanaf €2.500,-

De overheid heeft voor een zuinige pomp nog extra subsidie beschikbaar. Voor een A+ label ontvang je nog eens €150 extra en voor een A++ label zelfs €300. Hoe groter het vermogen van de warmtepomp des te hoger het subsidiebedrag wordt. De specifieke bedragen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Voorwaarden subsidie warmtepomp

De overheid heeft natuurlijk een aantal voorwaarden gesteld om de subsidie voor de warmtepomp te kunnen ontvangen.

  1. Het betreft een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp
  2. De warmtepomp moet nieuw geïnstalleerd worden door een erkende installateur. Henk Rensing Installatietechniek is een erkende installateur.
  3. Binnen 6 maanden na het installeren moet de subsidie aangevraagd worden
  4. De warmtepomp mag na installatie en uitkering van subsidie niet weggehaald worden

Subsidie per warmtepomp-systeem

Onderdeel van Henk Rensing Installatietechniek

Warmtepomp-Achterhoek is een onderdeel van Henk Rensing Installatietechniek. Henk Rensing Installatietechniek is al ruim 40 jaar actief in de regio Achterhoek en omgeving. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn totaliteit, alle soorten installaties kunnen worden aangelegd. Het bedrijf heeft ruime ervaring met airconditioning, cv-ketels, warmtepompen, elektriciteit, sanitair, dak- en zinkwerk. Ook voor onderhoud bent je bij Henk Rensing Installatietechniek aan het juiste adres.