De prijs van een warmtepomp scheelt heel erg per installatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Warmtepomp-Achterhoek, onderdeel van Henk Rensing Installatietechniek heeft al enkele factoren op een rijtje gezet:

  • De grootte van een woning of bedrijfspand
  • In hoeverre de woning of het bedrijfspand geïsoleerd is

Een warmtepomp heeft meer vermogen nodig wanneer er een groot huis verwarmd of gekoeld moet worden, hierdoor stijgt de prijs van een warmtepomp.

Warmtepomp-Achterhoek heeft een indicatie van de prijzen voor een warmtepomp op een rijtje gezet. Zoals te zien is, is de prijs van de warmtepomp ook erg afhankelijk van het soort dat gekozen wordt. De goedkoopste variant is een hybride warmtepomp. De prijzen van een hybride warmtepomp beginnen bij €5.000. Dit is inclusief ketel en installatie.

Soort warmtepomp Prijs warmtepomp + installatie
Hybride warmtepomp   €5.000 – €7.000
Lucht-Lucht warmtepomp €4.000 – €8.000  
Lucht-Water warmtepomp €10.000 – €15.000  
Water-Water warmtepomp €15.000 – €20.000  
Grond-Water warmtepomp €15.000 – €25.000  

Hybride warmtepompen zijn zeer geschikt voor bestaande woningen. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met een (bestaande) cv-ketel.

Subsidie warmtepomp

Uiteraard streven wij naar een passende offerte op maat, echter zijn er tegenwoordig ook interessante subsidies actief op duurzame installaties. Zo is er bijvoorbeeld een verlaagd BTW-tarief waarvan geprofiteerd kan worden, en zijn er vaak in verschillende gemeenten aantrekkelijke subsidies. Landelijk krijg je tot 2021 subsidie op een warmtepomp. Lees hier meer over subsidies.

Offerte warmtepomp

De bovengenoemde prijzen voor een warmtepomp en de installatie ervan zijn vooral ter indicatie. Een prijs noemen voor een warmtepomp blijft namelijk maatwerk. De prijs is zoals eerder genoemd bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte en in hoeverre het huis of bedrijfspand geïsoleerd is. Warmtepomp-Achterhoek komt graag vrijblijvend met je in contact. Vul hiervoor onderstaand formulier in. Op basis van jouw wensen en onze kennis kunnen wij een passende offerte op maat maken. Het liefst komen wij de situatie persoonlijk bekijken.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 8 bestanden uploaden.